Logo ARBIO

Asociația Română Biomasă și Biogaz (ARBIO)

reprezintă industriile Bio din România. ARBIO este deja membru al Asociaţiei Europene pentru Biogaz (EBA), cât şi al Asociaţiei Europene pentru Biomasă (AEBIOM). Într-o piaţă cu un potenţial imens, ARBIO promovează/susţine investiţiile durabile în sectoare precum: Biogaz, Biomasă, Digestie Anaerobă, Energie din Deşeuri, Biodiesel, Bioetanol, Reciclare şi alte domenii.

Devino membru ARBIO şi beneficiază de potenţialul ridicat al României!

Contactaţi-ne

Descărcaţi prezentarea ARBIO (pdf)


Obiective

 • Îmbunătățirea cadrului național în vederea dezvoltării, construcției și operării de proiecte Bio

 • Asigurarea veniturilor generate de investițiile în proiecte Bio

 • Transformarea investițiilor Bio în investiții fezabile, bancabile, prin finanțarea proiectelor

 • Crearea oportunităților de afaceri pentru toți actorii serioși de pe piață

 • Furnizarea de informații corecte despre piața românească de profil și aspectele de interes

 • Focalizarea pe extinderea investițiilor Bio în România. 2013 – 2016, 100 de centrale Bio de mare capacitate / 500 de centrale Bio de capacitate mică


Renexpo BiH

ENERGY BARGE - Construirea unei retele logistice pentru energie verde

Principalul obiectiv al proiectului ENERGY BARGE este de a valorifica potentialul de energie verde din biomasa de-a lungul fluviului Dunarea intr-un mod durabil, sporind astfel securitatea si eficienta energetica in tarile dunarene, avand in vedere:

O caracteristica remarcabila a proiectului ENERGY BARGE este abordarea intersectoriala: proiectul va reuni actori-cheie de-a lungul intregului lant valoric, parti interesate din industria bioenergiei, porturi dunarene, precum si autoritati publice relevante si parti interesate din domeniul politic. Aceasta uniune de forte va sprijini transferul si cooperarea transnationala de competente in domeniu.

ENERGY BARGE va construi o platforma pentru schimbul de experienta si bune practici, contribuind la extinderea utilizarii biomasei pentru producerea de energie in regiunea Dunarii.

Partenerii proiectului

Proiectul ENERGY BARGE reuneste 15 parteneri din 7 tari dunarene:

Concentrat pe rezultate

O utilizare sporita a logisticii dunarene va contribui la reducerea emisiilor, la stabilirea unui sistem de transport cu emisii reduse de carbon si la imbunatatirea performantei de mediu de-a lungul lanturilor de valori din bioenergie.

Proiectul sustine dezvoltarea portuara prin promovarea porturilor ca locatii pentru prelucrarea, manipularea si stocarea biomasei pentru productia de energie. Pentru a localiza lanturile de valori si a facilita absorbtia biomasei pe piata pentru producerea de energie pe coridorul Dunarii, proiectul va pune un accent deosebit pe diseminarea rezultatelor specifice si a constatarilor prin newsletter, articole, stiri si activitati interactive in social media.

Proiectul contribuie, in special, la punerea in aplicare a planurilor de actiune elaborate in Zona Prioritara (PA) 2 "Energie" si PA 1a "Cai navigabile interioare" ale Strategiei UE pentru regiunea Dunarii (EUSDR).

Proiectul ENERGY BARGE este cofinantat de fondurile Uniunii Europene (FEDR).


Devino membru ARBIO și beneficiază de avantaje exclusive!

Contactează-ne

Ilias Papageorgiadis, Preşedintele ARBIO, interviu la Naşul Tv (21 Mai 2013)


Videoclipul este afişat cu permisiunea S.C. FIRE BREAKING NEWS S.R.L. căreia îi mulţumim pe această cale.

Investiţiile în sectorul Bio sunt viitorul. Nu numai că reprezintă o oportunitate profitabilă de afaceri, dar, în acelaşi timp protejează mediul înconjurator, crează mii de locuri de muncă, implică zeci de profesii diferite, promovează ştiinţa şi sprijină economia naţională. Investiţiile bio sunt cele mai bune mijloace pentru a realiza energie durabilă.


Ilias Papageorgiadis, preşedinte ARBIO

Ilias Papageorgiadis, Preşedintele ARBIO @Enreg 2013


30.04.2017
Bioenergy4Business

Ziua Nationala B4B, un eveniment de o zi dedicat proiectului Bioenergy4Business si specificul biomasei, conceput ca un instrument interactiv si atractiv


In data de 28.04.2017, la Hotel Cubix, Bd. Saturn nr. 47, judetul Brasov, a fost organizata Ziua Nationala B4B, un eveniment de o zi dedicat proiectului Bioenergy4Business si specificul biomasei, conceput ca un instrument interactiv si atractiv.

1. Evenimentul a fost deschis de catre Dl. Ilias Papageorgiadis, Presedintele ARBIO, cu o nota de deschidere, subliniind scopul evenimentului si evolutiile recente din domeniul Biomasei din Romania.

Dl. Papageorgiadis a prezentat, de asemenea, conditiile cadru nationale, in special noua Schema de Finantare pentru proiectele de Biomasa, o propunere legislativa depusa de catre ARBIO la Parlamentul Romaniei.

2. Coordonatorul proiectului, Dna Mariana Stoicescu, a prezentat proiectul Bioenergy4Business, motivatia si obiectivele, grupurile tinta si rezultatele proiectului care au fost realizate pana in present. Au fost prezentate detaliat concluziile proiectului cu privire la:

Cu accent special pe:

3. Dupa prezentarea proiectului si a rezultatelor acestuia, speakerii, impreuna cu cei prezenti in sala, au rezumat statutul real al pietei, oportunitatile si nevoile segmentelor de piata promitatoare.

4. Dl. Grigoris Papageorgiadis a prezentat instrumentul de calculare a parametrilor de combustibil dezvoltat pentru proiectul Bioenergy4Business de catre Agentia pentru Energie din Austria, ca instrument multilingv dedicat oricarei persoane interesate de evaluarea costurilor economice ale proiectului lor de Biomasa, in functie de o serie de parametri, cum ar fi preturile standard, costurile specifice, subventiile, indicatorii de performanta, etc.

Prezentarea extensiva a principalelor caracteristici si functii ale instrumentului a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri, in cadrul careia toti participantii au fost bineveniti sa puna intrebari si mai multe detalii despre functionalitatea instrumentului, disponibilitatea, parametrii, etc.

5. Urmatoarea parte a evenimentului a fost dedicate unei povesti de success in implementarea proiectelor interne de Biomasa, proiectul realizat de catre Bioenergy Suceava, care livreaza energie termica unui numar de peste 50.000 de beneficiari, la cel mai mic pret din Romania (116 lei/Gcal), fara subventii din partea Primariei.

21.04.2017
Bioenergy4Business

B4B - 2nd National info day*

Data: 28 Aprilie 2017
Adresa: Cubix Hotel, 47 Bd. Saturn, Judetul Brasov

Dragi prieteni ai Bioenergiei,

Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO), are onoarea de a va invita la Cea de-a doua zi Nationala Bioenergy4Business din data de 28 Aprilie 2017, in Brasov, la Hotel Cubix.

Am fi onorati sa dati curs acestei invitatii si sa sustineti evenimentul prin participarea dumneavoastra. Mai jos va rog sa gasiti o prezentare a evenimentului.

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra, prin e-mail la mariana.stoicescu@arbio.ro sau telefonic la numarul de telefon +4 0752 137 414, pana la 17 Aprilie 2017.

Va asteptam!

Ora
Durata
Subiect
Vorbitor
10.00 - 10.30 30 min. Registration
10.30 - 10.40 10 min. Welcome note Ilias Papageorgiadis
10.40 - 10.55 15 min. Presentation of B4B results Mariana Stoicescu
10.55 - 11.10 15 min. National framework conditions. Ilias Papageorgiadis
11.10 - 11.30 20 min. Analysis of barriers, actual status, opportunities and needs of the promising market segments Mariana Stoicescu
11.30 - 12.00 30 min. Coffee break
12.00 - 12.20 20 min. Calculation tool for biomass Grigoris Papageorgiadis
12.20 - 12.45 25 min. Presentation of cases and activities of business partners Mariana Stoicescu
12.45 - 14.45 2 ore B2B meetings

*Acest proiect este finantat in cadrul LCE 14 2014 Programul de sprijin pentru "Preluarea de pe piata a bioenergiei durabile existente si in curs de dezvoltare", ca parte a programului-cadru Horizons 2020 de catre Comunitatea Europeana.

20.04.2017
Bioenergy4Business

La data de 12 aprilie 2017, la Hotelul Capital Plaza, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 54, Sector 1, Bucuresti a fost organizat un seminar adresat partilor interesate din sectorul romanesc al Bioenergiei.

Discutia s-a axat pe doua aspecte:

In ceea ce priveste problema legii actuale privind biomasa, principala problema este cea cu vanzarea certificatelor verzi pe platforma OPCOM. Cererea de certificate verzi este semnificativ mai mica decat cererea, ceea ce inseamna ca exista certificate verzi care nu sunt vandute.

Asociatia ARBIO a descris propunerea pentru noua lege privind biomasa. Senatul Romaniei a aprobat deja propunerea iar ARBIO a solicitat avizul partilor interesate care au fost prezente. Acestea au aprobat ideea generala a propunerii care se va baza pe Feed-in-Premium pentru proiecte de pana la 1 MW si cu oferte de pret pentru energia electrica care va fi produsa pentru proiecte mai mari. Propunerea trebuie aprobata de Parlament si a fost stabilita o data specific pentru aprobare.

In afara de aceasta, cei prezenti au mentionat si necesitatea unei noi legi pentru incalzirea urbana.

In ceea ce priveste cea de-a doua problema, participantii au mentionat in mod clar necesitatea de a educa producatorii de biomasa in ceea ce priveste contractele de furnizare pe termen lung.

Un potential investitor pentru o sera a mentionat ca nu este posibila asigurarea cantitatilor necesare de biomasa prin contracte de termen lung pentru necesitatile de incalzire ale proiectului, deoarece producatorii nu iau in considerare aceasta optiune. Investitorul a fost de acord sa utilizeze intrumentul pe care proiectul Bioenergy4Business l-a pregatit.

25.05.2016
Bioenergy4Business

Proiectele ARBIO. Proiectele ARBIO. Seminar National Bioenergy4Business: Promovarea utilizarii biomasei solide pentru producerea de caldura

Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz, ARBIO, impreuna cu producatorul roman de sisteme inovative de incalzire pe peleti EcoHORNET, a organizat, in data de 23 mai 2016 seminarul national Promovarea utilizarii biomasei solide pentru producerea de caldura.

In cadrul evenimentului, parte a proiectului international "Absorbtia de Bioenergie solida in Europa in sectorul comercial - Bioenergy4Business", finantat de Comisia Europeana prin programul Horizon 2020, dedicat biomasei si proiectelor de biomasa, precum si tuturor actorilor relevanti din sector, proprietari de proiecte, manageri, potentiali investitori, proiectanti, arhitecti, instalatori, furnizori de biomasa, reprezentanti ai autoritatilor locale, etc., au fost analizate:

si a fost prezentat Instrumentul gratuit de calcul pentru proiecte de biomasa oferit de Bioenergy4Business.

Tot in cadrul evenimentului, in data de 24.05.2016 a avut loc o vizita de lucru la fabrica ecoHORNET unde au fost prezentate echipamente pe biomasa in functiune: Centrale termice pe peleti, Arzator cu tuburi radiante pe peleti, Generator de aer cald pe peleti, Cazan de abur pe peleti, urmata de o deplasare in orasul Slatina pentru a vizita un punct termic de 0,4 MW care incalzeste o sera de flori a orasului. Sera beneficiaza de un proiect personalizat, cu distributie sectoriala a agentului termic prin sol, confortul uniform al florilor fiind asigurat prin radiatia caldurii. Acest proiect reprezinta un model de succes in implementarea de proiecte de biomasa.

Puteti descarca de aici articolul Introducere. Bioenergy4Business, un proiect de pionierat (format PDF)

Prezentarile proiectului Bioenergy4Business pot fi descarcate aici.

Prezentarea proiectului Etapele principale in implementarea unei centrale pe biomasa pentru producerea de caldura pentru nevoile proprii Serviciile de furnizare de caldura: Antreprenoriat in Finlanda Lanturile de distributie pentru producerea de caldura din biomasa
Prezentarea proiectului
Etapele principale in implementarea unei centrale pe biomasa pentru producerea de caldura pentru nevoile proprii
Serviciile de furnizare de caldura: Antreprenoriat in Finlanda
Lanturile de distributie pentru producerea de caldura din biomasa
Utilizarea paielor pentru centrale de putere medie Conditii legislative Instrumentul de calcul privind dimensionarea centralei pe biomasa Feasibility of a fuel-switch from fuel oil for bioheat
Utilizarea paielor pentru centrale de putere medie
Conditii legislative
Instrumentul de calcul privind dimensionarea centralei pe biomasa
Feasibility of a fuel-switch from fuel oil for bioheat (EN)
29.03.2016
Bioenergy4Business

Proiectele ARBIO. Info Day "Bioenergy4Business"

ARBIO a organizat astazi, 29 martie 2016, evenimentul Info Day Bionergy4Business dedicat in intregime biomasei si proiectelor de biomasa.

Evenimentul, parte a proiectului european Bioenergy4Business a avut loc la Hotelul Capital Plaza, Bucuresti, iar actorii relevanti din sector, prezenti la eveniment, au participat in mod activ la:

 • prezentarea, in premiera, instrumentului gratuit de calcul pentru proiecte de biomasa
 • dezbaterea situatiei existente pentru sector
 • discutie despre barierele, oportunitatile si nevoile pietei biomasei
 • discutie despre proiecte de succes implementate in Romania
 • prezentarea de solutii si tehnologii pentru biomasa.

Puteti descarca de aici articolul Introducere. Bioenergy4Business, un proiect de pionierat (format PDF)

Prezentarile proiectului Bioenergy4Business pot fi descarcate aici.

Prezentarea proiectului Conditii legislative Barierele, oportunitatile si nevoile din segmentele de piata cele mai promitatoare din Romania Instrumentul de calcul privind dimensionarea centralei pe biomasa
Prezentarea proiectului
Conditii legislative
Barierele, oportunitatile si nevoile din segmentele de piata cele mai promitatoare din Romania
Instrumentul de calcul privind dimensionarea centralei pe biomasa
03.02.2016
Bioenergy4Business

Proiectele ARBIO. "Bioenergy4Business"

ARBIO, împreună cu partenerii săi din 11 ţări europene, participă în proiectul Horizon 2020, "Bioenergy4Business", al cărui scop este acela de a susţine şi promova trecerea (cel putin parţială) de la utilizarea combustibililor fosili pentru încălzire, la sursele de biomasă disponibile pe plan local.

Bioenergy4Business va construi un pod între politici şi pieţe, în vederea creării unui mediu competitiv şi promovarea folosirii de modele de business şi financiare sănătoase, precum şi evaluarea atentă şi implementarea încălzirii pe bază de biomasa în sectorul DH, dar şi pentru proiecte "in-house". Aceste aspecte vor fi avute în vedere în segmentele de piaţă cele mai promiţătoare din industrie şi comerţ, clădiri rezidenţiale, agricultură şi servicii publice şi comerciale, identificate în cadrul proiectului.

Vă rugăm să descărcati de aici interviul cu dl. Herbert Tretter, reprezentantul Agentiei pentru Energie din Austria, coordonatorul de proiect, care explică proiectul şi scopul acestuia. Interviul este în limba engleză.

16.10.2015
Bioenergy4Business

Workshop ARBIO: "Bioenergy4Business", 21 Octombrie, 2015

ARBIO organizează workshop-ul "Bioenergy4Business" şi are plăcerea de a vă invita la o dezbatere despre:

 • Barierele care afectează sectorul Biomasei din România
 • Noua lege a Energiei termice
 • Draftul proiectului de lege pentru Biomasă, Biogaz şi Energie Geotermală pe care l-am pregătit
 • Oportunităţile şi nevoile sectorului, în special pentru cele mai promiţătoare segmente de piaţă

Evenimentul are loc miercuri, 21 octombrie 2015, între orele 9:30 şi 13:10, la sediul ecoHORNET, autostrada Bucureşti - Piteşti, km. 13.2, ieşirea Ciorogârla, Strada Italia nr. 4, Chiajna, Ilfov.

Pentru detalii cu privire la program, precum şi pentru orice alte informaţii, rămânem la dispoziţia dumneavoastră: mariana.stoicescu@arbio.ro sau +4 0752 137 414

 • Noi proiecte/investiţii
  Afla primul care sunt noile evoluţii ale dezvoltării proiectelor Bio în România, cine sunt jucatorii de pe piaţă, la care se adaugă contacte business foarte importante pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră
 • Informaţii de ultima oră
  pentru tot ce trebuie să ştii despre dezvoltarea sectorului Bio din România, prin newsletter-ul ARBIO
 • Consultanţă
  în privinţa rezolvării problemelor întâlnite la nivel local prin întâlniri cu autorităţile implicate
 • Prezentarea
  tehnologiei către investitori, bănci şi alte grupuri ţintă
 • Vizibilitatea
  companiei dumneavoastră pe piaţa românească
 • Oferte speciale şi reduceri
  la evenimentele organizate de ARBIO